Reizen op maat voor jou of een hele groep

Balaton Hoogland

0.00 (0 votes)
Print
Categorie: Excursies
Aantal maal bekeken: 1647

In de onmiddellijke omgeving van het Balatonmeer ligt het Nationaal park Balaton-hoogland, het Balaton-felvidéki Nemzeti Park. 

Het park werd opgericht in 1997 en is maar liefst 56 997 hectare groot. Het landschap bestaat onder andere uit basalthellingen van uitgedoofde vulkanen. Het bestaat uit zes beschermde gebieden: Kis-Balaton, de Keszthely-heuvels, het Tapolca-bekken, het Káli-bekken, het Pécsely-bekken en het Tihany-schiereiland. Kis-Balaton (Klein Balatonmeer) is een drasland met rietvelden waarin 250 vogelsoorten voorkomen. De beboste Keszthely-heuvels bestaan uit dolomiet en bevatten veel grotten. Het Tapolca-bekken, het Káli-bekken en het Pécsely-bekken worden gevormd door basalthellingen van uitgedoofde vulkanen met bossen, karstverschijnselen en rotsformaties zoals de Stenen Poort van Badacsony en de basaltorgels van de Szentgyörgy-heuvel. Op het Tihany-schiereiland liggen bossen, meertjes en oude geisermonden. Wij nemen je graag mee op ontdekking door een van de vele mooie plekjes in dit natuurpark. 

Hoe kan zo een dagje natuur er uit zien?
We nemen de overzetboot naar het schiereiland Tihany en bezoeken daar het toeristische dorpje en de nieuwe uitkijktoren. Na de stevige wandeling bergop, komt de toren in zicht en op de toren word je beloond met een prachtig 360° panorama. Wanneer we terug beneden zijn aan de oevers van het Balatonmeer is het tijd voor een kleine pauze, Een lekkere koffie, een heerlijke warme chocolademelk of een soepje smaakt met zicht op het meer, superheerlijk. We zetten onze tocht zette verder richting Hegyestü, een echt wonder van Moeder Natuur. Na de klim tot bovenop de vulkaan, krijg je zowaar weer een compleet ander panorama over het meer en haar achterliggende velden. Adembenemend mooi gewoon. Daarna gaat onze reis verder richting Florridora Pantry, een traditioneel Engels theehuis met heerlijke thee en diverse zelfgebakken traditionele zoetigheden, sommige recepten zijn wel 600 jaar oud, maar het smaakt nog steeds voortreffelijk.

Maar andere mogelijkheden zijn natuurlijk ook bespreekbaar. 

Neem contact op over dit product

Rating

Product
Quality
Usability

Users' reviews

Log-in to add review

Commentaar